OVO JE SINIŠA ŠAKIĆ KINEZ: Sa ubijenim Ćulumom HARAO Banja Lukom, pa pucali JEDAN NA DRUGOG

Zanimljivo je da su Šakić i Ćulum jedan period pripadali istoj kriminalnoj grupi, ali je kasnije došlo do sukoba između njih.

  • Hronika

  • 26. Maj 2020  

  • 0

Siniša Šakić Kinez, koji je juče uhapšen zbog sumnje da bi mogao imati informacije oko ubistva Slaviše Ćuluma, danas oko 13 časova pušten je na slobodu, a riječ je osobi sa bogatom kriminalnom prošloću.

Zanimljivo je da su Šakić i Ćulum jedan period pripadali istoj kriminalnoj grupi, ali je kasnije došlo do sukoba između njih.

Šakić je nedavno bio uhapšen kada je pretukao brata narodnog poslanika u jednom kafiću u centru Banjaluke.

Zanimljivo je da je ranije bio osuđen i zbog pokušaja ubistva upravo Slaviše Ćuluma.

alt

Kinez je 2013. godine osuđen u banjalučkom Osnovnom sudu na tri godine zatvora na osnovu osam optužnica, a presuda je izrečena nakon što je priznao krivicu.

Njemu je presuda izrečena zbog izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja opasnim oružjem pri tuči, ugrožavanja bezbjednosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti, kao i za prikrivanje i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Najteže krivično djelo tada je počinio 3. aprila 2008. godine na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor.

Tada je vozeći „lanču”, sa 1,95 promila alkohola u krvi, brzinom od 125 kilometara na sat izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo saputnik u njegovom vozilu Saša Rudić.

On je u decembru 2008. godine ispred noćnog kluba „Kruna” u Banjaluci hicem iz pištolja ranio radnika obezbjeđenja Đorđa Ćuluma, a 27. februara 2010. godine iz automatske puške pucao je na „audi” u kojem su bili Slaviša Ćulum i Dejan Kostić.

Izrečena mu je kazna i zbog toga što je 12. januara 2006. godine ispred noćnog kluba „Max” u Banjaluci učestvovao u premlaćivanju Đorđa Konjevića, Vladimira Šušnjara i Adnana Šomica.

Do sukoba između Šakića i Ćuluma dolazi 28. februara 2010. godine ispred Šakićeve kuće u naselju Lauš. Tada je Ćulum sa svojom ekipom došao pred Kinezovu kuću i provocirao ga, pa je Šakić iz automatske puške pucao u njegov automobil „audi A8“.

Iste večeri dogodio se novi obračun na ulicama Lauša, a u ovoj pucnjavi deblji kraj izvukao je Ćulum, koji je tada ranjen u rame.

Prije svađe, Šakić je zajedno sa pokojnim Ćulumom ugrozio bezbjednost radnika KPZ Banjaluka Zorana Smiljčića.

Zajedno sa Slavišom Ćulumom i Vesom Medićem, koji je u međuvremenu ubijen, uhapšen je u martu 2009. godine, i to nakon što im nije uspjela oružana pljačka benzinske pumpe „Ćejić petrol“ u Srpcu, piše Srpskainfo.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...