KAZNA 1.000 KM ZA ONE KOJI BACAJU MASKE I RUKAVICE NA ULICU: Ovaj grad uveo je oštre mjere...

Gradonačelnica je nazvala bacanje upotrebljenih zaštitnih maski i rukavica na ulici “sramotnim ponašanjem” koje će biti vrlo oštro kažnjeno.

  • Društvo

  • 26. Maj 2020  

  • 0

Italija je jedna od najteže pogođenih zemala virusom Covid-19, gdje je od posljedica tog virusa umrlo više od 32.000 ljudi

U Rimu su uvedene novčane kazne do 500 eura odnosno 1000 maraka za bacanje rukavica i zaštitnih maski na ulicu. Ova odluka predviđena je naredbom koju je potpisala gradonačelnica glavnog grada Italije, Virginia Raggi.

Gradonačelnica Rima nazvala je bacanje upotrebljenih zaštitnih maski i rukavica na ulici “sramotnim ponašanjem” koje će biti vrlo oštro kažnjeno.

Inače, Italija je jedna od najteže pogođenih zemala svijeta virusom Covid-19. Kako je saopćila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u Italiji je od posljedica tog virusa umrlo više od 32.000 ljudi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...