TRAGIČNA SMRT TRENERA MONIKE SELEŠ I DANAS JE MISTERIJA: Dao je novac beskućniku, pomazio psa i nestao!

Iako je živio samo 38 godina australijski trener Pol Arber mogao je da se pohvali da je tokom karijere sarađivao sa vrhunskim teniserkama poput Monike Seleš, Žastin Enan, Karoline Voznijacki, ili teniserima poput Bernarda Tomića.

  • Sport

  • 26. Maj 2020  

  • 0

Ipak, Arber se nije vinuo u sam vrh teniskog svijeta jer je krajem 2013. godine tragično okončao život.

alt

Novozelandska policija je sredinom decembra te godine saopštila da je u rijeci Vaikato pronašla tijelo australijskog trenera koji je nestao pet dana ranije. Time je okončan samo dio misterije oko ovog tragičnog događaja.

Arber je došao u grad Hamilton sa grupom djece koja su učestvovala na juniorskom turniru.

Više od pola godine je vladala misterija da li je Arber ubijen ili je izvršio samoubistvo. Toksikološki izvještaji su pokazali da Arber nije imao drogu ili alkohol u krvi, ali su pojedini svjedoci govorili da su primjetili neobično ponašanje kod njega. Arber je dao sav novac jednom beskućniku, a zatim mazio psa. Arber nije pokazivao znake depresije.

Na kraju je zaključeno da je Arber "tragično slučajno nastradao". U izvještaju o smrti navedeno je da je Arber "najvjerovatnije planirao da meditira i gleda sunce pri izlasku u mirnom okruženju u prirodi. Pošto nije bio plivač, njegova odluka da uđe u rijeku dubine do koljena je bila kobna, jer ga je reka vjerovatno povukla".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...