BORIS TADIĆ IZLAZI NA IZBORE U SRBIJI: "Bojkotom nećete postići ništa"

Tadićev SDS će izaći na lokalne izbore sa Novom strankom Zorana Živkovića i Pokretom slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

  • Regija

  • 27. Maj 2020  

  • 0

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, koji se u posljednje vreme dvoumio oko izlaska na izbore i preispitivanja odluke o bojkotu, a posljednjih dana sve žešće zagovarao teoriju "o besmislu bojkota", odlučio je da izađe na izbore u beogradskoj opštini Vračar, piše Nova.rs.

Tadićev SDS će izaći na lokalne izbore sa Novom strankom Zorana Živkovića i Pokretom slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

Bivši predsjednik Srbije javno je govorio ovog meseca da bojkot ne samo da nije najbolje rješenje, nego da se na taj način neće postići ništa i time sve vrijeme suptilno nagovještavao da planira da izađe na izbore, makar i na lokalu.

"Mislim da prije svega treba donijeti jedinstvenu odluku. Ne izbjegavam odgovor, već mislim da je važnije od toga da li će neke stranke izabrati izbore ili bojkot, da imamo jedinstvenu odluku, da ili idemo na izbore ili idemo u bojkot", rekao je lider SDS-a u najnovijem pojavljivanju u javnosti, gostujući na jednoj televiziji.

On kaže i da ne znači da ako učestvujete u bojkotu, da radite protiv Vučića, niti da, dodaje, ako izađete na izbore, da sarađujete sa SNS.

Ranije je zagovarao i ideju da opozicija ujedinjena treba da izađe na izbore na zajedničkoj "Listi Za bojkot", što bi prema njegovom objašnjenju značilo da bi se umjesto bojkota samo jednog dana, dana izbora, nastavio bojkot parlamenta svakog dana.

Odluka je gotovo sigurno donesena, a ostaje samo da je Tadić objelodani na današnjoj konferenciji za medije. Tu će također govoriti i predstavnici Nove stranke i PSG-a.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji bit će održani 21. juna, opozicioni blok Savez za Srbiju ostaje pri bojkotu izbora na svim nivoima dok se ne steknu uslovi za fer utakmicu i pošteno biranje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...