OPOZICIJA NAPUSTILA ZASJEDANJE SKUPŠTINE GRADA BANJA LUKA: "Nemamo mogućnost za diskusiju"

Odbornik pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić je rekao da on i ostalo odbornici opozicije ne žele da daju legitimitet ovakvom radu gradskog parlamnenta.

  • Vijesti

  • 27. Maj 2020  

  • 0

Odbornici opozicije su napustili vanredno zasjedanje Skupštine grada Banjaluka zbog kako su naveli neadekvatnih uslova za održavanje sjednice.

Odbornik pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić je rekao da on i ostalo odbornici opozicije ne žele da daju legitimitet ovakvom radu gradskog parlamnenta.

"Ako se Narodna skupština RS vratila redovnom radu, ako su vrtići ponovo proradili, zašto mi ovdje nemamo pravo da diskutijemo o tačkama dnevnog reda", kazao je Lazić.

Naime na današnjem zasjednju su tačke dnevnog reda podijeljene u tri grupe. I dozvoljeno je da po jedan predstavnik kluba ili odborničke grupe za svaku grupu tačaka govori po deset minuta, bez mogućnosti replike.

To je kako poručuju članovi kluba Saveza za promjene bilo neprihvatljivo tako da su pored Lazića zasjedanje napustili i Mirna Savić Banjac (Pokret Banjaluka zove), Aleksandar Petković (SDS) i Jovo Savanović (PDP).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...