BJEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA: Libijska vojska uništila 13 oklopnih vozila Haftarovih snaga...

Libijska vojska nastavila je i danas s operacijama na području na jugu glavnog grada Tripolija gdje se nalaze milicije lojalne vođi nelegitimnih snaga na istoku zemlje Khalifi Haftaru, javlja Anadolu Agency

  • Svijet

  • 28. Maj 2020  

  • 1

U saopćenju medijskog centra Operacije Vulkan bijesa, pri libijskoj vladi, navodi se da je danas uništeno 13 oklopnih vozila koja su pripadala Haftarovim snagama.

Navodi se da su vozila totalno uništena i neupotrebljiva te da se radi o vozilima koje su Haftarovim snagama dostavili Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE).

U saopćenju se još dodaje da su libijske snage oslobodile položaje u regijama Ain Zara i Wadi Al Rabi.

Libijska vojska proteklih dana ostvaruje velike uspjehe u borbi protiv Haftarovih militantnih snaga. Haftarovi militanti su u proteklih pet dana izgubili kontrolu u više gradova u Libiji, uključujući i zračnu bazu Al-Watiya čije oslobađanje je libijska vojska ocijenila strateškim uspjehom.

Libija je poprište duboke političke i sigurnosne krize još od 2011. godine kada je ubijen Muammar Gaddafi. Lider separatističkih snaga na istoku Libije Khalifa Haftar u aprilu prošle godine je pokrenuo napad za zauzimanje Tripolija, što su osujetile snage Vlade nacionalnog jedinstva Libije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...