LJUBIĆ NE MOŽE DA OPROSTI SARAJLIJAMA SKUP PROTIV MISE: "Nazvao sam ih ples mrtavca, zombihod, kozaračko kolo sa zvijezdom petokrakom..."

- Bio sam ratni hirurg, šef ortopedske hirurgije. Gledao sam svojim očima kako avioni s petokrakom granatiraju zgradu izvršnog vijeća i parlamenta, kako gore. Svojim ušima sam slušao Mladića kada govori 'gađajte Velušiće' umjesto Velešiće, 'razvucite im pamet jer tamo nema puno Srba'. I danas vidimo ljude koji tu demonstriraju i Sarajlije to gledaju onako naivno", rekao je Ljubić.

  • Vijesti

  • 29. Maj 2020  

  • 3

Predsjednik Glavnog vijeća HNS-a Božo Ljubić komentirao je, gostujući u Danu uživo, proteste građana protiv održavanja mise za žrtve Bleiburga u sarajevskoj Katedrali. Ljubić se prisjetio početka rata kada se zadesio u Sarajevu.

"Tužno je da se Sarajevo ovako odnosi prema svojim sugrađanima, susjedima, Hrvatima koji su većinom katolici - tim više što su napravljene demonstracije. Nazvao sam ih zombihod, ples mrtavca, kozaračko kolo sa zvijezdom petokrakom i jugoslovenskim zastavama i pod znakovima koji su terorizirali Sarajevo četiri godine. Ja sam proveo prvu godinu rata u Sarajevu. Bio sam ratni hirurg, šef ortopedske hirurgije. Gledao sam svojim očima kako avioni s petokrakom granatiraju zgradu izvršnog vijeća i parlamenta, kako gore. Svojim ušima sam slušao Mladića kada govori 'gađajte Velušiće' umjesto Velešiće, 'razvucite im pamet jer tamo nema puno Srba'. I danas vidimo ljude koji tu demonstriraju i Sarajlije to gledaju onako naivno", rekao je Ljubić.

Za misu je kazao kako je bilo logično da se održi u Sarajevu jer je misa u Bleiburgu na kojoj je trebao biti i kardinal Vinko Puljić, odgođena zbog pandemije korona virusa.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...