PREDSJEDNIK HRVATSKE HDZ-ovce BACIO U OČAJ: Milanović na Dan državnosti nije htio ići na Tuđmanov grob, a tek kakvu je izjavu dao…

Predsjednik RH Zoran Milanović na zagrebačkom je groblju Mirogoj zajedno s premijerom Plenkovićem položio vijenac na spomenik Zid boli

  • Regija

  • 30. Maj 2020  

  • 1

Polaganje vijenca na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana je izbjegao. Kazao je da je proslava Dana državnosti 30. maja predizborni skup HDZ-a.

„Nitko se zbog starog datuma nije bacao u trans, ali su ga prihvatili. Ovo je datum na koji je konstituiran prvi sabor, demokratski biran, ali još u Jugoslaviji. Sve fikcije koje smo kroz povijest živjeli, uvjeravajući sami sebe da je to kontinuitet hrvatske državnosti i prava na državu, to su ti veliki spomenici kraj puta. Današnji datum je jedan od tih spomenika no ne najvažniji i nevezan s hrvatskom državnosti“, kazao je Milanović.

Smatra da ovakvi dani moraju „biti konsenzualni, ne žetonski“.

„To nije odluka o poticajima na uljanu repicu. Čestitali su mi kada sam došao Dan državnosti, ali mislim da si Hrvati ne čestitaju Dan državnosti. Ovo je moj stav i usprkos svojim stavovima sam dobio povjerenje građana. Isto mislim za povijesne uniforme. Ovo je iluzija mađarske garde. Oni su hapsili hrvatske velikaše“, kazao je predsjednik Hrvatske.

Na pitanje bojkotira li proslavu Dana državnosti, odgovorio je: „Bojkotiram? Ovo je predizborni skup i ovo je obećanje jedne političke garniture koje oni sada ispunjavaju. Po meni je takva odluka bojkot većine. Zvati ovo danom državnosti je jako pretenciozno. To su delikatne, emotivne stvari. Treba naći nešto što nikome ne smeta. Dan pobjede je važniji od 30. svibnja i prihvatljiv je većini građana“, kazao je.

Zamoljen da komentira izjavu Vladimira Šeksa da bi trebalo tražiti njegov opoziv jer bojkotira proslavu Dana državnosti, Milanović je kazao: „Neka traži. Za gospodina Šeksa, kodno ime Sova, nitko nije glasao. Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornosti za zločine u Osijeku“.

„Ovo nije golicalo maštu niti Sanaderu, niti gospođi Kosor, ne sjećam se niti da je Karamarko imao u program. Kupio si glasove žetonima i doći će netko drugi“, kazao je Milanović na Mirogoju.

Na pitanje o jučerašnjim hapšenjima kazao je:

„Uhićeno je jako puno ljudi, pola Vlade. Svi su stranački ljudi, to poprima epidemijske razmjere. Ne mogu komentirati jer sam vidio premalo. Želim vjerovati da DORH ima argumente za optužnicu“, poručio je Milanović.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...