POTRESNA ISPOVIJEST BIVŠEG REPREZENTATIVCA HRVATSKE: Bila su to teška vremena u mom Doboju, oca su mi odveli u logor…

U razgovoru za portal Sportsport.ba bivši reprezentativac Hrvatske Danijel Pranjić dotakao se brojnih tema.

  • Sport

  • 30. Maj 2020  30. Maj 2020

  • 0

Pranjić danas igra na Kipru, u tamošnjoj drugoj ligi, ali sa 38 godina polako počinje novi život na krajnjem jugu Evrope, gdje namjerava i ostati.

- Polako, polako... Ha-ha-ha, teško je ovo shvatiti ljudima koji se ne bave nogometom. Ja ga obožavam, a kako godine idu jedna za drugom, sve mi je teže i teže - rekao je bivši hrvatski reprezentativac koji je svojevremeno igrao za minhenski Bayern.

Porijeklom je iz Doboja...

- U Doboju sam živio do početka rata. Moj je otac Stipo bio željezničar, a majka Elvira kućanica pa moj godinu i pol mlađi brat Darko i ja nismo odrasli u izobilju. Mislim da sam tamo završio treći razred osnovne škole. Sjećanja nisu baš najljepša, jer je to bio period kada je počeo rat i kada su oca odveli u logor, ali,eto, takva sudbina. Ne možemo ništa promijeniti.

Nije mogao ni sanjati ovakvu karijeru.

- Ja ne dolazim iz neke imućne obitelji, moj otac nije imao novca da mene 'pogura', već sam se za sve to morao dobro namučiti. Da danas imam 10 godina i da mi neko nudi ovakvu karijeru, pa i bez Bayerna, odmah bih potpisao. Iako je taj Bayern bio vrhunac svega, to je kao da se popnete na Mount Everest - kazao je Pranjić.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...