ODBIJEN PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA: Novalić, Hodžić i Solak napustili zgradu Suda BiH (FOTO)

Premijer FBiH Fadil Novalić napustio je danas zgradu Suda BiH. Sud BiH nije prihvatio zahtjev Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora.

  • Vijesti

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 25

Zgradu suda napustili su i Fahrudin Solak i Fikret Hodžić, a određene su mjere zabrane.

Podsjetimo, u Sudu BiH sinoć je oko 3 sata završeno ročište  o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora premijeru FBiH Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru FUCZ Fahrudinu Solaku i direktoru Srebrene maline Fikretu Hodžiću. 

Novalić je sinoć na ročištu tokom svog kratkog obraćanja poručio kako je Tužilaštvo pokazalo brutalno neznanje o radu Vlade i da ne mogu dokazati nešto što se nije ni desilo. 

Sinoć je rekao i da od četvrtka nije ništa ni jeo ni pio, te da na taj način pokazuje svoj otpor ovome.

- Neko bi ovdje padao u nesvijest. Ja ću iz ovog izaći čist čovjek, poručio je sinoć Novalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...