ISTE SLIKE KAO I NA POČETKU PANDEMIJE: Velike gužve na KCUS-u, trijažu radi osiguranje, poprilično su...

... restriktivni i grubi

  • Hronika

  • 01. Jun. 2020  01. Jun. 2020

  • 0

Ukinuto je stanje prirodne nesreće, iz kriznih štabova uporno su nam govorili da niti jedna zdravstvena usluga nije suspendirana, a pacijenti, posebno hronični znaju da su u jeku borbe protiv koronavirusa i pandemije ponijeli neizdrživ teret, piše NAP.

Danas iste slike kao i na početku pandemije. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu osiguranje ima glavnu riječ. Jutrošnja fotografija s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zastrašujuća je, dok više od 50 onkoloških pacijenata čeka u tunelu na ulazu u KCUS na propuhu i hladnoći. 

U taksi vozilu žena sa izuzetno lošom kliničkom slikom čeka na milost osiguranja. Oni uređuju ulazak i faktički rade trijažu. Kako javljaju pacijenti, poprilično su restriktivni i grubi. Inače, nikada nije utvrđen put pacijenta u ovom teškom vremenu, pa ni nakon toga na šta su upozoravali i stručnjaci i doktori, ističući da bi vremenom mogao nastati haos kakav evo jutros vidimo na KCUS-u.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...