VUČIĆEV K(L)ON BEZ MASKE: "Tačno nas nervira ovaj virus"

Srbijanski epidemiolog Predrag Kon rekao je da je to što se jutros rukovao pokazatelj da su izašli iz epidemije, iako ona ne može formalno da se odjavi...

  • Regija

  • 03. Jun. 2020  03. Jun. 2020

  • 0

Za to je potrebno da prođe 28 dana od posljednjeg slučaja, veli on.

Istakao je da današnje povećanje broja zaraženih u Srbiji zahtijeva dodatnu angažovanost kako bi se situacija vratila u prethodno stanje, a još kaže i da današnji podaci upozoravaju da i dalje morajumo biti oprezni.

Kako je naveo, saznao je rezultate u 15 sati, a njemu je poznato da se u Beogradu nije dogodilo ništa neobično.

Kon je gostovao na RTS-ui tom prilikom nije nosio masku. Na pitanje da li bi ušao u pun autobus bez maske, Kon je rekao da ne bi. Istakao je da uvijek ima masku kod sebe i da ju je danas skinuo da bi poslao poruku da je prošla situacija u kojoj moraju da budu na distanci od dva metra sa maskama u zatvorenom prostoru.

Najavio je da će u petak biti održana sjednica Kriznog štaba i da će vjerovatno uslijediti nova, značajna popuštanja mjera u Srbiji.

"Nisam ja uopšte bitan. Nama je bitna situacija. Tačno nas nervira ovaj virus", rekao je Kon.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...