KRVAVA NOĆ U AMERICI: Policija u Buffalu prekomjerno upotrijebila silu, demonstrant u teškom stanju...

Noć na ulicama Los Angelesa zatekla je veliki broj demonstranata. Građani su mirno protestirali tokom cijelog dana.

  • Svijet

  • 05. Jun. 2020  05. Jun. 2020

  • 0

Tokom protesta ulicama LA-a, demonstranti su uzvikivali parole i pjevali uz ritam bubnjeva, usporavajući saobraćaj u gradu.

Slično je bilo i na Istočnoj obali SAD-a.

U New Yorku su građani protestirali uzvikujući "Nisi sam", a brat ubijenog Floyda, vidno potresen, zahvalio im je na podršci.

Protesti traju već deseti dan i u Buffalu, gdje je policija sinoć ponovo prekomjerno upotrijebila silu.

Dvojica policajca su udarala palicom jednog demonstranta u glavu, oborila ga na zemlju i prešla preko njega.

"Dvojica policajaca su srušila 75-godišnjeg muškarca. Muškarac je hospitaliziran, u stabilnom je, ali teškom stanju", rekao gradonačelnik Buffala Byron Brown u izjavi u četvrtak navečer.

"Nakon dana mirnih protesta i nekoliko sastanaka između mene, policijskog vodstva i članova zajednice, večerašnji događaj je poražavajući", rekao je gradonačelnik.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo također je osudio incident rekavši da je o tome razgovarao s Brownom.

"Ovaj je incident potpuno neopravdan i krajnje sramotan. Razgovarao sam s gradonačelnikom Buffala Byronom Brownom i slažemo se da bi policijski službenici trebali biti odmah suspendovani do formalne istrage", napisao je na Twitteru Cuomo, prenosi CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...