Politika
JELENA TRIVIĆ O KANDIDATURI: "Da nema mene, na glasačkom listiću bismo imali dva kandidata SNSD-a"
Prije 6 min0
Bolja je nego ova što se može kupiti u našim prodavnicama.
Gastro
05. Jun. 2020 05. Jun. 2020
0
1 šolja proprženih lješnika (ako imate sirove lješnike, imate uputstvo kako da ih pržite)
350 g čokolade
2 supene kašike običnog kuhinjskog ulja
3 supene kašike šećera u prahu
1 supena kašika nezaslađenog kakaa u prahu
1/2 čajne kašike vanila ekstrakta ili 5 do 6 kesica vanilija šećera (bolje je s ekstraktom)
3-4 čajne kašike soli
1. Zagrijite rernu na 175 stepeni.
2. Rasporedite sirove lješnike po dnu tepsije i pecite ih oko 10 minuta. Ljuska će početi sama da otpada.
3. Zamotajte ih u kuhinjsku krpu ili peškir i trljate sve dok većina kore ne otpadne. Malo korice će i ostati, ali ne smeta.
4. Ostavite lješnike da se potpuno ohlade.
5. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
6. Miješajte dok se potpuno ne otopi i masa postane jednolična.
7. U procesoru za hranu meljite lješnike dok se ne počnu pretvarati u kremastu masu.
8. Dodajte ulje, šećer, vaniliju, kakao i so.
9. Nastavite da procesirate dok se sve ne ujednači.
10. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu.
11. Prespite u teglu.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Politika
JELENA TRIVIĆ O KANDIDATURI: "Da nema mene, na glasačkom listiću bismo imali dva kandidata SNSD-a"
Prije 6 min0
Društvo
NADBISKUP VUKŠIĆ O DEMOGRAFIJI: "Katolička zajednica u BiH se prepolovila tokom posljednje tri decenije!"
Prije 13 min0
Svijet
U JEKU BRUTALNIH NAPADA IZRAELSKE VOJSKE: Proces ekshumacije tijela iz masovnih grobnica u Gazi traje danima
Prije 16 min0
Vijesti
RAMO ISAK "ŠOKIRAO" AMERIČKU AMBASADU: "Osumnjičene policajce treba suspendirati, a ne svečano dočekivati"
Prije 17 min1
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.