I DŽUBUR REAGOVAO NA ČERKEZOV JUČERAŠNJI PRESS: "Nanio je ozbiljnu štetu..."

Istupe člana Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnika ministra zdravstva Gorana Čerkeza zastupnik Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Ahmed Džubur nazvao je ishitrenima...

  • Politika

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 0

Smatra da se Čerkez bez provjere činjenica fokusirao na dekana Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Muhameda Brku nazvavši ga "klasičnim primjerom neodgovornog ponašanja člana akademske zajednice u neprakticiranju mjera zaštite u procesu borbe protiv koronavirusa Covid-19".

Džubur, koji je i dekan Agromediteranskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, navodi da se, nakon detaljnije analize postupaka dekana Brke, pokazalo da je istina dijametralno drugačija od one koju je javnosti "pokušao nametnuti" Čerkez. On u saopćenju navodi da je dekan Brka propisao sve potrebne mjere adekvatne nastaloj situaciji, uz aktivno i odgovorno nadziranje njihove implementacije u smislu organiziranja online nastave i zaštite zdravlja zaposlenika i studenata, piše Fena.

"Ovakvim neodgovornim, nekorektnim i selektivnim pristupanjem u ocjenjivanju pojedinaca u vrijeme pandemije Čerkez je nanio ozbiljnu štetu istaknutom članu bosanskohercegovačke akademske zajednice, njegovoj porodici, ali i Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu", smatra Džubur. Upozorio je i da se Čerkez ranije suzdržavao od komentiranja i osuda pojedinaca i njihovih postupaka u nekim eksponiranim situacijama, kada je bilo ugroženo zdravlje hiljada ljudi, zbog čega i smatra da ovakvo targetiranje Brke ima veze sa procesom izbora rektora Univerziteta u Sarajevu, što je u prošlom mandatu praćeno brojnim neakademskim radnjama, navodi se u Džuburovom saopćenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...