MALO JE REĆI GROM IZ VEDRA NEBA: Jürgen Klopp odlazi iz Liverpoola

Klopp i Werner su u nekoliko navrata komunicirali, što je napadača i približavalo svakog dana Liverpoolu, ali je uprava imala posljednju riječ, a Amerikanci su rekli - nemamo novca i finansijska kriza tek slijedi.

  • Sport

  • 06. Jun. 2020  06. Jun. 2020

  • 2

Timo Werner se sedmicama povezivao s Liverpoolom i djelovalo je da nema dileme da će karijeru nastaviti na Anfieldu.

I sam igrač je u nekoliko navrata javno govorio samo pohvale o Jürgenu Kloppu i timu Liverpoola, ali je odjednom Chelsea taj koji je ušao u utrku i sada je na korak od potpisa.

Engleski mediji otkrivaju da je Jürgen Klopp ponovo lično zvao Wernera, kako bi mu saopštio da Liverpool nije u mogućnosti da isplati 60 miliona eura za njegovu otkupnu klauzulu.

Klopp i Werner su u nekoliko navrata komunicirali, što je napadača i približavalo svakog dana Liverpoolu, ali je uprava imala posljednju riječ, a Amerikanci su rekli - nemamo novca i finansijska kriza tek slijedi.

Klopp je želio da to lično saopšti Werneru, jer nije želio da ispadne da ga je na bilo koji način “izdao”, naprotiv, da je do posljednjeg trenutka uvjeravao upravu da ga dovede. Chelsea je to iskoristio, javio je RB Leipzigu da će aktivirati klauzulu i očekuje se da sve bude završeno u narednim danima s obzirom na to da ona važi do 15. juna. 

Kako navode pojedini engleski mediji, Jürgen Klopp je nakon ovog poteza uprave izgubio povjerenje koje je godinama gradio prema njima te se već počelo špekulisati da je njemački stručnjak na izlaznim vratima kluba. 

(SB/Sportske.ba)  

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...