DEZINFORMACIJSKE KAMPANJE: Saopćenje Facebooka o uplitanju stranih aktera u američke proteste

Facebook je objavio u petak da nisu pronašli dokaze o koordiniranom vanjskom utjecaju na američke prosvjede putem te društvene mreže, nakon što je američki državni odvjetnik rekao da strani akteri provode dezinformacijsku kampanju

  • HiTec

  • 07. Jun. 2020  

  • 0

"Aktivno smo tražili i nismo vidjeli strano uplitanje ili neautentično ponašanje koordinirano unutar zemlje koje cilja na ove proteste", kazao je Nathaniel Gleicher, zadužen za strategiju Facebooka za kibernetičku sigurnost, u razgovoru s novinarima.

"Želimo upozoriti ljude da ne nasjedaju na zaključke bez jasnih dokaza o vanjskom utjecaju", dodao je.

Američki državni advokat William Barr rekao je u četvrtak da strane grupe vode dezinformacijske kampanje, u jeku velikih protesta čiji je okidač bila smrt Georgea Floyda prilikom nasilnog privođenja, poput ruske kampanje tokom predsjedničkih izbora 2016. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...