DODIKOVI MEDIJI U PANICI: „Osmica šalje Srbe u penziju, umjesto njih zapošljava `Alijine Srbe`…“

"Zaposleni Srbi u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH koji dolaze iz Republike Srpske na udaru su direktora Agencije Osmana Mehmedagića Osmice, koji pokušava da ih što više penzioniše", pišu "Večernje novosti"

  • Mini market

  • 08. Jun. 2020  08. Jun. 2020

  • 5

Ovom listu je iz više izvora potvrđeno da se osiguranicima iz RS-a pišu rješenja o prekidu radnog odnosa iako nisu ispunili uslove za penziju - nemaju ni 65 godina starosti, niti radni staž od 40 godina.

Mehmedagić, tvrde izvori "Novosti", ovakvim potezima dodatno ojačava bošnjački korpus u OBA, koji sada čini 60 odsto ukupnog broja zaposlenih, kojih u ovoj agenciji ima gotovo 2.000.

"Što je najtragičnije, u Upravi u sarajevskoj kancelariji, umjesto penzionisanih Srba zapošljava Bošnjake i u većini slučajeva `Alijine Srbe`, odnosno potomke Srba koji su tokom rata bili u Armiji BiH ili njenim bezbjednosnim strukturama. Svakako da im je cilj da iskoriste i njegov mandat i izostanak naše reakcije", ističu izvori "Novosti".

"Ako se neko obrati `našima`, dobije samo riječi: `Stari, uz tebe sam`, ali nema reakcije da se spriječi čistka", ističu izvori lista.

O udaru na srpski kadar u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH obaviješteni su i članovi Komisije za nadzor nad radom OBA.

Član ove komisije Nened Stevandić rekao je za "Novosti" da je upoznat o pritužbama zaposlenih u OSA-i i poručuje da će se u narednom periodu ovo tijelo pozabaviti dešavanjima u Agenciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...