POVRŠINSKE RANE, POSJEKOTINE, RAZDEROTINE, OPEKOTNE...: Lysoderm krema pomaže kod svih oštećenja kože...

Koža je naš najveći organ i zbog toga nije ni čudo da je tako često izložena nastanku različitih povreda. Povrede ne možemo spriječiti, ali sada imamo načina da učinimo da povrede lako zacijele. 

  • Zdravlje

  • 09. Jun. 2020  

  • 0

Znamo da kada se porežemo ili povrijedimo, opečemo ili ukoliko zadobijemo ubod ili ujed, instinktivno pljuvačkom oblažemo povrijeđeni dio. Lizanje rane instinktivna je reakcija čovjeka i životinja.  Ljudi i životinje ližu ranu zbog toga što se u pljuvački nalazi lizozim. Lizozim je prirodni antibiotik, ali i puno više od toga. Lizozim je prirodna zaštita kože i sluznica. Lizozim ublažava upalu koja nastaje na mjestu ozljede, ubrzava zarastanje rane i što je najvažnije, štiti ranu od infekcija. Lizozim je glavni aktivni sastojak Lysoderm® kreme.  Lysoderm® krema se primjenjuje:

  • kod površinskih rana poput ogrebotina, posjekotina, razderotina, oguljotina, također kod manjih opekotina, ubodnih i ugriznih rana
  • kod infekcija virusom herpesa na usnama i koži
  • za ublažavanje simptoma prouzrokovanih opekotinama od sunca
  • kod dekubitusa
  • kod potkoljeničnih čireva osoba koje imaju šećernu bolest ili uznapredovali stadij popuštanja vena

Lysoderm® krema se primjenjuje 2 do 3 puta na dan, direktno na ranu koja je prethodno očišćena.

Zahvaljujući lizozimu u svom sastavu, Lysoderm® krema je jedinstven proizvod na tržištu koji ubrzava zarastanje rana i čuva ih od infekcija. To je jedina krema na tržištu koja sadrži lizozim. Ova krema jedinstvenog sastava namijenjena je za primjenu kod odraslih, naročito kod osoba koje su aktivne u kući, bašti i prirodi, osoba koje su sportski aktivne, kod osoba svjetlije puti čija je koža osjetljiva pri izlaganju toploti, muškarcima koji se redovno i svakodnevno briju, kao i kod djece, naročito kod one djece koja pri igri napolju zadobiju manje povrede na koži.  Sve ovo razlog je da svaka kućna apoteka u svom sastavu ima i Lysoderm® kremu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...