KORUPCIJSKI SKANDAL TRESE RS, VIŠKOVIĆ SE POTPUNO POGUBIO: Ne zna gdje su pare, prijatelj mu nije javio!?

Predsjednik Vlade Radovan Višković tvrdi da je pokretna bolnica završena priča jer je ugovor raskinut. Ne zna međutim da li je vraćen novac. BN saznaje da za sada jeste vraćen dio novca.

  • Mini market

  • 09. Jun. 2020  09. Jun. 2020

  • 2

Čeka se ljepše vrijeme pa da šatori koji su trebalo da budu prethodnica pokretne bolnice budu razmontirani i odveženi. U međuvremenu, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kaže da je stavr jasna i gotova i da je ugovor o kupovini raskinut krajem prošlog mjeseca. Ne zna da li je već vraćen novac uplaćen za kupovinu bolnice.

- Dio novca je vraćen na račun Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske saznaje BN, nezvanično u ovoj javnoj ustanovi bez preciziranja o kolikom dijelu se radi. Institut za javno zdravstvo je uplatio avans od 4,2 miliona maraka kada je saopšteno da se ide u raskidanje ugovora rečeno je da se očekuje povrat kompletnog avansa. Radovan Višković na pitanje televizije bliske vlastima u Srpskoj da prokomentariše to što Agencija za lijekove nije dala saglasnost na uvoz bolnice kaže da je postojala opstrukcija nabavke bolnice.

Pri tome se slučajno ili namjerno zaboravlja da Agencija nije ni dobila zahtjev za izdavanjem saglasnosti jer se ispostavilo da Balkan Global nije mogao da ocarini i uveze medicinsku opremu jer nije upisan u registar kao uvoznik opreme Fazzini pa je posao uvoza trebalo da riješi posrednička firma.

U opoziciji traže da svi koji to treba da urade preuzmu odgovornost.

Iako se od nabavke bolnice zvanično odustalo predsejdnik SNSD-a Milorad Dodik je u nekoliko navrata rekao da on iopak očekuje da bolnica bude nabavljena i da će to sugerisati Vladi. Bolnica je prvobitno kupljena direktnom pogodbom pod izgovorom hitnosti zbog pandemije.

(BN/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...