DODIK OBJAVIO: Ljubiša Ćosić kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva biti predsjednik Opštinskog odbora ove stranke u Istočnom Novom Sarajevu Ljubiša Ćosić, te da vjeruje da će SNSD na predstojećim lokalnim izborima ostvariti značajnu pobjedu.

  • Politika

  • 09. Jun. 2020  

  • 0

"Vjerujemo da ćemo ovdje u opštini Istočno Novo Sarajevo i u drugim opštinama koje obuhvata grad Istočno Sarajevo obilježeti značajnu pobjedu jer SNSD zaista ima razloga da to očekuje, pošto smo mnogo toga uradili", rekao je Dodik novinarima uoči početka Opštinske izborne konferencije SNSD-a u Istočnom Novom Sarajevu.

On je naglasio da SNSD sa obrazom može izaći u javnost, među ljude i na izbore, jer su mnogi projekti koji su na ovom području realizovani rezultat ideja ljudi iz ove stranke, te u koordinaciji lokalnih vlasti sa Vladom Republike Srpske.

"Ostaje /sportska/ dvorana, mnogo stvari je urađeno njihovim angažmanom. Urađena je Bolnica 'Srbija'. Učinili smo sve da bismo riješili gotovo sve komunalne infrastrukturne probleme i nastavljamo da gradimo i poboljšavamo standard i život ovdje. Zato vjerujem da SNSD u Istočnom Novom Sarajevu ima velike šanse za pobjedu", naglasio je Dodik.

On je podsjetio da su mu prilikom ranijih posjeta Istočnom Sarajevu, dok je još bio predsjednik Vlade Srpske, kandidovani određeni problemi - od bolnice pa do puta prema Jahorini, a da danas nema nijednog od tih pitanja koje nije riješeno.

"Ovdje sada moramo da činimo sve da obezbijedimo ljudima što više radnih mjesta, da obezbijedimo što je moguće bolji kolektivni i individualni standard stanovanja", rekao je Dodik, ističući da lokalna zajednica i Vlada Srpske zajednički vode računa o ovom strateškom prostoru u Srpskoj, kako treba da ostane i u budućnosti.

"Zato se mi večeras okupljamo ovdje da našoj partiji i našoj opštinskoj organizaciji damo novu snagu, novi motiv i htijenje za političku borbu jer mislimo da SNSD za to ima pravo", poručio je Dodik.

Ljubiša Ćosić, koji je večeras reizabran za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Istočno Novo Sarajevo, uvjeren je da će ova stranka zajedno sa svojim koalicionim partnerima i ove godine ostvariti ubjedljivu pobjedu na izborima za načelnika i SO, kao što to radi od 2006. godine i na lokalnim i na opštim izborima.

"Mislim da ćemo komotno formirati skupštinsku većinu", rekao je Ćosić.

Podsjećajući da su od 19 odbornika u SO Istočno Novo Sarajevo, 17 odbornici skupštinske većine, a svega dva opozicije, Ćosić je ocijenio da to potvrđuje dominaciju SNSD-a u ovoj lokalnoj zajednici, ali i podršku građana onome što opštinske vlasti rade.

On je dodao da je u Istočnom Novom Sarajevu više od 2.000 članova SNSD-a.

Ćosić je posebno zahvalio Dodiku na večerašnjem prisustvu izbornoj konferenciji, ističući da je kao predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH podržao sve što je dogovarano za ovu lokalnu zajednicu.

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji SNSD-a Istočnog Novog Sarajeva, pored izbora Opštinskog odbora stranke, podnesen je izvještaj za prethodni izborni period, a usvojeni su i akti o unutrašnjoj organizaciji.

Ćosić je konstatovao da se večerašnjom izbornom konferencijom završava proces započet mjesnim izborima krajem prošle i početkom ove godine. 

(Srna/SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...