DUGO IŠČEKIVANA KONZOLA: Sony napokon otkrio izgled PlayStationa 5

Japanski div, uz gomilu fantastičnih najava igara koje stižu na PlayStation 5, otkrio je i izgled nove konzole. Sad znamo da ćemo je moći kupiti i u verziji koja nema klasični optički pogon za ubacivanje medija.

  • HiTec

  • 12. Jun. 2020  12. Jun. 2020

  • 2

Nakon dugog čekanja, Sony je sinoć napokon otkrio kako će izgledati nova PlayStation 5 konzola, a iz prvih fotografija jasno je kako su zamislili da nam stoji vertikalno kraj televizora. Naravno, konzola se može i položiti, ali efekt nije toliko jak.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Nova generacija konzole dolazit će i dvije hardverske inačice, jedna će imati 4K Blu-ray pogon, dok će druga biti potpuno digitalna. Ta bi trebala, očito, biti i nešto povoljnija, ali i zanimljivija prosječnom igraču koji ne pati od toga da ima fizičke kopije igara. Osim toga, ta je verzija i vidiljivo uža zahvaljujući gubitku optičkog pogona.

 altFoto: Playstation

Nova konzola imat će i nove kontrolere, koje su već ranije najavili, a Sony je najavio i niz dodatka, poput punjača, daljinskog, slušalica, bežičnog headseta...

altFoto: Playstation

Konzola bi u prodaji trebala biti krajem godine, ali cijena još nije poznata. Ono što se odranije zna je da je pogoni AMD Zen 2 procesor i grafički čip, koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi. Sony je razvio i vlastito SSD rješenje kako bi ubrzali učitavanje igara, a trebali bi imati 825 GB prostora te brzinu čitanja od 5,5 GB/s. PS5 će podržavati 8K te 4K grafiku na 120 Hz.

Uz detalje o konzoli, Sony je najavio i niz igara koje možete vidjeti u nastavku.

   
 
 
 

Naravno, ono što se i dalje čeka je cijena nove konzole. No, na Amazonu se pojavio PS5 u verziji od 2 TB, koji je u međuvremenu uklonjen.

altWario64@Wario64  

PlayStation 5 2TB placeholder listing on Amazon UK says it's £599.99. No link posted to Amazon but someone was able to order it apparently https://www.hotukdeals.com/discussions/ps5-price-leak-on-amazon-2tb-3482477 …

Prikaži sliku na TwitteruPrikaži sliku na Twitteru 2.98716:34 - 10. lip 2020.Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

   Zanimljivo je kako se navodila cijena od 599 funti, odnosno oko 670 eura.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...