OČEKUJEMO TUČE, IZBJEGAVAJTE CENTAR LONDONA: Gradonačelnik upozorava na sukob desničara i demonstranata protiv rasizma

Statue historijskih ličnosti kao što je Winston Churchill, koje su se proteklih dana našle na meti demonstranata protiv rasizma, sada su zaštićene daskama, prenosi Reuters.

  • Svijet

  • 13. Jun. 2020  13. Jun. 2020

  • 0

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio je sugrađanima da tokom današnjeg dana ne dolaze u centar grada, gdje je moguća konfrontacija između demonstranata koji protestuju protiv rasizma i ekstremno desničarskih grupa.

Statue historijskih ličnosti kao što je Winston Churchill, koje su se proteklih dana našle na meti demonstranata protiv rasizma, sada su zaštićene daskama, prenosi Reuters.

"Imamo obavještajne podatke da ekstremno desničarske grupe dolaze u London tobože da bi zaštitile statue, ali smatramo da bi statue mogle biti tačke na kojima će doći do nasilja", rekao je Khan u izjavi za Radio BBC.

On je, također, upozorio građanstvo da se ne pridružuje demonstracijama tokom pandemije koronavirusa, jer kako je rekao, postoje dokazi da su neki ljudi koji su prisustvovali demonstracijama u SAD-u, usljed toga zaraženi tim virusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...