TUGA U NJEMAČKOJ: Četverostruki prvak države odlazi u povijest, gasi se slavni klub star 120 godina…

Navijači su zabrinuti, nadali su da će se pronaći neko ko će klub podići na zdrave noge, otplatiti dugove i obezbijediti mu normalno funkcionisanje, ali sada se čeka samo zvanična potvrda njegove potpune katastrofe.

  • Sport

  • 15. Jun. 2020  15. Jun. 2020

  • 0

Kaiserslautern, koji nastupa u trećoj ligi, planira da u naredenih nekoliko dana okružnom sudu u Kaiserslauternu podnese odgovarajući zahtjev zbog dugova od oko 24 miliona eura i za licencu za narednu sezonu mora skupiti najmanje 15 miliona eura.

S obzirom na to da se nije pronašla kompanija ili pojedinac koji je spreman uložiti novac, klubu ne preostaje ništa drugo nego da se ugasi i da krene iznova.

Kaiserslautern je osnovan prije skoro tačno 120 godina, a prvak Njemačke bio je 1951., 1953., 1991. i 1998. godine. Ima i dva naslova Kupa Njemačke i jedan Superkup te zemlje.

Navijači su zabrinuti, nadali su se da će se pronaći neko ko će klub podići na zdrave noge, otplatiti dugove i obezbijediti mu normalno funkcionisanje, ali sada se čeka samo zvanična potvrda njegove potpune katastrofe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...