ZIDANE POLUDIO NA SVOJE ZVIJEZDE U SVLAČIONICI: Trener Real Madrida poslao oštru poruku svojim igračima nakon sramotnog drugog poluvremena…

Real Madrid je uvjerljivom pobjedom od 3:1 protiv Eibara krenuo u nastavak La Lige, koja je mirovala tri mjeseca zbog pandemije koronavirusa.

  • Sport

  • 15. Jun. 2020  15. Jun. 2020

  • 0

Kraljevski klub rutinski je stigao do tri boda i tako nastavio lov za vodećom Barcelonom (zaostaje dva boda), ali daleko do toga da je Zinedine Zidane nakon utakmice bio zadovoljan, piše "Marca".

Real je sav posao obavio u prvom poluvremenu postigavši tri gola, a strijelci su bili Toni Kroos (4), Sergio Ramos (30) i Marcelo (37). 

Kroos je pogodio već u četvrtoj minuti lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Kapetan Sergio Ramos je nakon pola sata igre povećao na 2:0 nakon nesebične asistencije Edena Hazarda, a priču je zaključio Marcelo sedam minuta kasnije.

Gosti su u nastavku susreta tek malo ublažili poraz, a pogodak u 60. minuti zabio je Predro Bigas. Međutim, previše su se igrači Reala opustili u drugom dijelu, a "Marca" piše da je Zidane zbog toga odmah nakon prve utakmice odlučio povući ekstremne mjere, kakvima se, inače, ne služi.

"Zidane je bio jako nezadovoljan opuštenosti svojih igrača i koncentracijom kada su u nastavku istrčali na teren", tvrdi "Marca".

"Sve je u prvom poluvremenu bilo dobro, poveli smo sa 3:0, a onda smo se opustili", tako je slavni Francuz pristojno opisao stvari na presici, a onda u svlačionici očitao bukvicu svojim igračima, piše španski dnevnik.

"Nije baš uobičajeno da Zidane kritizira svoje igrače na ovakav način nakon utakmice, ali to je ovog puta napravio u svlačionici stadiona Alfredo Di Stefano kad su se svi okupili nakon utakmice. Još za vrijeme kratke pauze u drugom poluvremenu, Zidane je svoje igrače upozorio da moraju uložiti više energije i koncentracije do kraja. Svjestan je da im se ovakav pristup stalno ponavlja, kao u utakmicama protiv Levantea i Granade ranije ove sezone. Ovako je odmah poslao oštru poruku, jednu od onih koja će ostati zvoniti njegovim zvijezdama i kad se nađu na treningu u ponedjeljak", piše "Marca".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...