DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: U zračnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom ubijeno 13 civila…

U zračnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, u ponedjeljak je u sjevernom Jemenu ubijeno 13 civila, među kojima i četvero djece, saopćili su Husi pobunjenici.

  • Svijet

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 0

Jemenske plemenske vođe potvrdile su da su saudijski ratni avioni pogodili vozilo koje je prevozilo civile u pokrajni Sada, pobunjeničkom uporištu, a poginuli su svi koji su se u njemu nalazili, prenosi Tanjug pozivajući se na AP.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, suočila se sa međunarodnim kritikama zbog zračnih napada u kojima su ubijene stotine civila i pogođene škole, bolnice i svadbe.

Poginulo više od 112.000 ljudi

Husi su, s druge strane, koristili bespilotne letelice i rakete za napad na Saudijsku Arabiju.

U sukobu zaraćenih strana od 2014. godine život je izgubilo više od 112.000 ljudi, uključujući oko 12.000 civila.

Bombardiranja i intenzivne borbe uništile su hiljade zgrada, a polovinu jemenskih bolnica teško oštetile.

Koflikt je samo eskalirao sa pojavom novog koronavirusa.

Međunarodno priznata vlada prijavila je 116 novih infekcija, uključujući 36 smrtnih slučajeva, što je najveći dnevni porast do sada.

Husi su odbili objaviti broj slučajeva, rekavši da to izaziva paniku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...