BRITANSKI "THE SUN" OBJAVIO NEVJEROVATNU PRIČU: Ne biste vjerovali u kakvim su rodbinskim vezama Modrić, Drogba, Coutinho...

U svijetu nogometa mogli smo vidjeti legendarnu braću Toure, Charlton, De Boer, Neville, Laudrup i druge, ali engleski mediji otkrili su ovaj put neke rodbinske veze između nogometaša za koje vjerovatno niste znali.

  • Sport

  • 16. Jun. 2020  16. Jun. 2020

  • 0

Ispostavilo se, naime, da su legendarni igrač Jay-Jay Okocha i trenutni fudbaler Evertona Alex Iwobi itekako vezani, jer je Iwobi sin Okochine mlađe sestre. Iwobi se nikada nije hvalio da mu je Okocha bliži krug porodice i mnogi su se iznenadili kada su to saznali.

Drugi fudbalski par za koji sigurno niste znali da su rodbinski vezani su Philippe Coutinho i Jouninho. Jouninho je bivša zvijezda Middlesbrougha kojeg fanovi Premiershipa dobro pamte. Ispostavilo se da su Juninho i Coutinho dosta bliski rođaci.

No, ono što je najviše iznenadilo javnost jeste da su Luka Modrić i Mark Viduka u rodbinskoj vezi. "The Sun" tvrdi da su oni daleki rođaci, jer je poznato da se Vidukin otac još prije više od 50 godina odselio u Australiju, ali očito da imaju rodbinske veze s familijom Luke Modrića.

Također, rođaci su i Gini Wijnaldum te nekadašnja velika nada holandskog fudbala i Real Madrida Royston Drenthe.

Bliži rođaci su Didier Drogba i nekadašnji igrač Birminghama Olivier Tebily. Njihovi očevi su braća i zbog toga je jasno koliko su Drogba i Tebily vezani, ali se to nije baš znalo u javnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...