PROPALA INICIJATIVA OPOZICIJE: Zahtjev za smjenu Čubrilovića izbačen s dnevnog reda

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na rasporedu je danas, a zahtjev za razrješenje prvog čovjeka NSRS izbačen je s dnevnog reda, javlja N1.

  • Politika

  • 16. Jun. 2020  

  • 0

Čubrilović je ranije rekao da svako ima pravo da predlaže određene inicijative, pa i smjenu rukovodstva entitetskog parlamenta, dok u Klubu SDS-a smatraju da je zoupotrijebio položaj tokom vanrednog stanja te učestvovao u donošenju odluka i uredbi kojim se derogira rad NSRS.

Na predloženom dnevnom redu je 36 tačaka, među kojima 17 prijedloga zakona te, između ostalog, odluke o prihvatanju zaduženja RS kod Evropske investicione banke po projektima "Vodovod i kanalizacija u RS" i mjere zaštite od poplava u RS.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i novi poslovnik, koji se već duže vrijeme usaglašava, s tim da o tom dokumentu i dalje postoje suprostavljeni stavovi.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu programa rada NSRS za ovu godinu, izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika te Prijedlogu zakona o visokom obrazovanju čiji je cilj usklađivanje domaćeg sistema sa promjenama u evropskom visokom obrazovanju.

Za razmatranje su predložene i izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju, po hitnom postupku.

Sjednica će biti održana u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske uz poštivanje mjera koje su propisane u borbi protiv virusa korona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...