MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e U HERCEGOVINI: U Mostaru uhapšena osoba za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica...

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su u Mostaru uhapsili jednu osobu za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

  • Hronika

  • 18. Jun. 2020  18. Jun. 2020

  • 0

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi hapšenja i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela koja su propisana Krivičnim zakonom Hrvatske: pranje novca, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja.

Navedena krivična djela počinjena su na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući niz operativno-taktičkih mjera i radnji, policijski službenici SIPA-e locirali su spomenutu osobu u Mostaru, nakon čega je uhapšena i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, uhapšeni će biti predat Sudu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...