ŠTA SE DEŠAVA U NAŠOJ STRANCI: Još jedna članica Glavnog odbora otkazala lojalnost Predragu Kojoviću!

Da je stanje u Našoj stranci daleko od bajnog, kako ga pokušava predstaviti dio rukovodstva, a o čemu je "Slobodna Bosna" pisala više puta, potvrđuje i posljednja ostavka koja je stigla na adresu centrale.

  • Politika

  • 20. Jun. 2020  20. Jun. 2020

  • 1

Arijana Turković, vijećnica Naše stranke i članica Glavnog odbora, koja je u Našoj stranici djelovala od njenog osnivanja, napustila je stranku. Turković je javnosti iznijela samo jedan argument svog izlaska iz stranke, ali isti koji su iznijeli i drugi članovi koji su Našu stranku napuštali u posljednje vrijeme.

“Želim da znate da ovim ne napuštam ideologiju, u koju i dalje vjerujem, koju promovišem i za koju znate da živim, već napuštam isključivo ljude koji ne implementiraju ideju zbog koje je Naša stranka osnovana.”

Da li je Turković stranku napustila zbog upornog insistiranja dijela rukovodstva da se koalira sa strankom Narod i pravda, koja je Našoj stranci ideološki neprijatelj, ili zbog drugih grešaka rukovodstva stranke, ostaje da vidimo. Ono što je, međutim, sasvim sigurno jeste da iz dana u dan stranku nastavljaju napuštati dugogodišnji kadrovi.

Arijanin post na Facebook profilu objavljujemo u cielosti. 

Dragi prijatelji,

Večeras sam donijela možda jednu od najtežih odluka koje se tiču moga djelovanja u lokalnom društvu.

Nakon dvanaest godina aktivnog djelovanja u Našoj stranci, niza inicijativa koje sam napisala, projekata na kojima sam radila, glasova koje ste mi vi pružili kao podršku onome što radim, sastanaka, napisanih amandmana, kampanja u Našoj stranci, djelovanja u odboru Foruma mladih, Kantonalnom odboru, lokalnom odboru i u posljednjih godinu dana Glavnom odboru, odlučila sam da istu napustim.

Želim da znate da ovim ne napuštam ideologiju u koju i dalje vjerujem, koju promovišem i za koju znate da živim, već napuštam isključivo ljude koji ne implementiraju ideju zbog koje je Naša stranka osnovana.

Ovim putem želim da znate da ću nastaviti sa svojim aktivnim djelovanjem u lokalnom društvu, i da ću uvijek doprinositi svim idejama koje imaju za cilj bolju Bosnu i Hercegovinu.

I znajte da ste vi ti koji mi uvijek daju najveću motivaciju da napravim nevjerovatne stvari! 

Hvala vam!

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...