MOŽETE ZUMIRATI ZVUK?: Skrivene funkcije na pametnim telefonima ove kompanije...

Zumiranje bi trebalo svima biti poznato. Promjenom žarišne dužine leće, kamera može povećati ili smanjiti subjekt u kadru. Ali, jeste li znali da možete približiti i zvuk? HUAWEIJEVE serije P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+ prvi put donose novu inovativnu funkciju - Directional Audio Zoom. S njom ne samo da možete zumirati na krajolik, nego i zvuk...

  • HiTec

  • 20. Jun. 2020  20. Jun. 2020

  • 1

Funkcija Directional Audio Zoom omogućava vam da čujete ono što vidite

Directional Audio Zoom zanimljiva je i praktična funkcija. Kada snimate video, zvuk koji se snima, mijenja jačinu ovisno o tome koliko daleko zumirate u kadar.

Snimate iz daleka? Kada zumirate u kadar dok snimate pametnim telefonima HUAWEIJEVIH serija P40 Pro i HUAWEI P40 Pro+, iznenadit će vas da se zvuk može pojačati kako zumirate u kadar. Čak i kada snimate video na mjestima s puno ljudi gdje buka dolazi iz svih smjerova, možete zumirati na subjekt da se usmjerite na snimanje zvuka s tog mjesta. Snimljena buka koja dolazi s drugih mjesta, također će biti prigušena.

Vlasnički algoritmi osiguravaju savršene snimke zvuka

Pametni telefoni iz HUAWEIJEVIH serija P40 Pro i P40 Pro+ opremljeni su s tri mikrofona u svim smjerovima, a nalaze se na vrhu, dnu i sa stražnje strane. Hardver osigurava temelj, djelujući zajedno s “algoritmom formiranja usmjerenog snopa” kako bi se omogućila ova funkcija.

Pametni telefoni iz HUAWEIJEVIH serija P40 Pro i P40 Pro+ posjeduju algoritam za formiranje usmjerenog snopa. On pojačava zvuk koji emitira subjekt u kadru i smanjuje buku identificirajući izvor zvuka i lokacije, uspoređujući ih sa subjektom u kadru uzimajući pritom u obzir pojačanje. Ovi procesi osiguravaju da subjekt u kadru bude snimljen u visokom kvalitetu.

Funkcija Directional Audio Zoom koja je dostupna na pametnim telefonima HUAWEIJEVE serije P40 Pro i P40 Pro+, korisnicima omogućava da snime kvalitetna videa čak i s veće udaljenosti i u bučnim sredinama. Zamislite da snimate video predavanja - zumirate na profesora i ne samo da ćete osobu vidjeti jasnije, nego ćete je, također, i bolje čuti. U zoološkom vrtu, glasanje životinja može se vjerno snimiti čak i ako se nalazite na udaljenosti, u tolikoj mjeri da ćete se osjećati kao da ste unutar nastambe.

Prilično je korisno omogućiti funkciju Directional Audio Zoom:

  1. Otvorite kameru i odaberite Video
  2. Koristeći stražnje kamere, usmjerite ih prema subjektu
  3. Dodirnite gumb okidača da započnete snimanje. Zumirajte ili odzumirajte koristeći klizač i otkrit ćete da se zvuk pojačava ovisno o povećanju, što omogućava da ga snimite jasno čak i izdaleka.

(Tportal)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...