KRITIČNA SITUACIJA U BOSNI: Pod vodom na stotine objekata, bujice raznijele kuće i mostove, stanovništvo na čamcima na izmaku snaga… (FOTO)

Zbog izlijevanja rijeke Oskove, blokiran je put Kladanj - Đurđevik.

  • Hronika

  • 23. Jun. 2020  23. Jun. 2020

  • 0

Rijeke Sapna i Hoča na zvorničkom području od jučer popodne stagniraju. Poplavljeno je na desetine kuća.

altIzvor: Facebook 

Rukovodilac Službe civilne zaštite Rajko Jurošević rekao je za Radio Republike Srpske da je situacija jutros stabilna, ali da je pričinjena velika materijalna šteta.

On je naglasio da su ekipe na terenu i da prate stanje.

Nabujala rijeka Janja sinoć je srušila stari most u varošici Janji kod Bijeljine. Taj most je, inače, bio predviđen za rušenje nakon gradnje novog mosta u sklopu projekta “Uređenje korita rijeke Janje”, koji je u toku.

U Živinicama su poplave, također, napravile velike probleme. Mnoge kuće su pod vodom, a u mjestu Podgajevi vodena bujica uništila je jednu kuću.

Zbog ogromnih poplava koje su pogodile Tuzlanski kanton, problemi su i u saobaćaju. Zbog izlijevanja rijeke Oskove, blokiran je put Kladanj - Đurđevik.

Situacija je kritična i u Brčko distriktu.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...