VAŽNO JE OBAVIJESTITI NJEMAČKU AMBASADU...: Veterinarski fakultet u Sarajevu ima potrebne certifikate za PCR testiranje...

Povodom odluke Republike Njemačke da neće priznati rezultate PCR testa za Covid-19 koji se rade u Bosni i Hercegovini, Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu oglasio se saopćenjem u kojem navodi kako njihovi laboratoriji imaju potrebne certifikate i akreditaciju BATA-e.

  • Društvo

  • 24. Jun. 2020  24. Jun. 2020

  • 0

"Laboratoriji Veterinarskog fakulteta UNSA-e akreditirani su od 26. juna 2012. godine za više područja akreditacije prema zahtjevu standarda BAS EN ISO/IEC 17025:2006. br. BATA - LI - 41, a što je javno dostupno na web-stranici Instituta za akreditiranje BiH i web-stranici VF-INSA. Posebno je važno naglasiti područje LI 19 - Molekularno dijagnostička ispitivanja, podpodručje LO 19.2 Molekularno-dijagnostička ispitivanja u veterinarstvu. Napominjemo da je naš laboratorij jedini veterinarski laboratorij ovlašten od nadležnog Federalnog ministarstva zdravlja za dijagnostiku Covid-19 u humanim uzorcima", navode u saopćenju.

Dopis su uputili Univerzitetu u Sarajevu sa molbom da o navedenom, u skladu sa svojim nadležnostima, informiraju Ambasadu Njemačke u BiH te druge institucije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...