„MORAM VAS RAZOČARATI, DUG JE PUNO VEĆI…“: Oni su među najvećim poreznim dužnicima u BiH, ali stižu bolji dani…

Dužni su minimalno 130 miliona maraka.

  • Ekonomija

  • 26. Jun. 2020  26. Jun. 2020

  • 0

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS Sarajevo i dalje je u samom vrhu najvećih poreznih dužnika u Bosni i Hercegovini.

Dužni su minimalno 130 miliona maraka. Ipak, pokrenuta je procedura nabavke novih tramvaja kreditnim zaduženjem od oko 30 miliona maraka. Istovremeno, Vlada Kantona Sarajevo predala je GRAS-u novih devet minibusa koje je kupila u saradnji s UNDP-om.

“Evo, napokon je otčepilo, tako da kažem, dokaz je ovih novih devet minibusa koji su, nakon dugog niza godina, stigli u GRAS i bit će velika podrška gradskog prijevoza”, izjavio je ministar saobraćaja KS Adi Kalem.

Milionski dugovi GRAS-a prisutni su godinama. Ali, kako navodi premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, spremni su rješavati probleme restrukturiranja kreditnim zaduženjem i budžetskim sredstvima.

“Moram vas razočarati, taj dug nije 130 miliona, dug je mnogo veći od ovog iznosa. Ovih dana vodimo razgovore s predstavnicima UIO-a, Porezne uprave FBiH, s rukovodstvom GRAS-a. Mi u vrlo kratkom periodu već naredne sedmice krećemo u rekonstruktuiranje GRAS-a”, najavio je premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

Šta je GRAS učinio s prethodnom nabavkom minibusa, nije poznato. Godinama radnici preduzeća čekaju sanaciju i reorganizaciju, a građani kvalitetnije usluge javnog preduzeća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...