TOTALNI KRAH TURISTIČKE SEZONE: Prošle godine su zaradili 544 miliona eura, a ove godine samo sedam…

Kako je navedeno, višak bilansa usluga smanjio se, što je odraz oštrog pogoršanja bilansa putovanja i prijevoza.

  • Ekonomija

  • 27. Jun. 2020  27. Jun. 2020

  • 1

Grčki prihodi od turizma pali su na sedam miliona eura u aprilu u odnosu na 544 miliona u istom mjesecu 2019. godine, saopćila je Centralna banka Grčke.

Kako je navedeno, višak bilansa usluga smanjio se, što je odraz oštrog pogoršanja bilansa putovanja i prijevoza.

Konkretno, suficit putnog bilansa pao je gotovo na nulu nakon što je dolazak stranih državljana, kao i prihod od njih, pao 96,2 posto, a uplate putovanja smanjene su 99,2 posto, prenosi B92.

Smanjenje transportnog suficita najviše se može pripisati padu neto prihoda od 15,5 posto, uglavnom od usluga morskog prijevoza.

Stanje grčkog tekućeg računa pokazalo je manji deficit u aprilu u odnosu na isti mjesec prošle godine zahvaljujući poboljšanom trgovinskom bilansu, saopćila je u petak Banka Grčke.

Njeni podaci pokazali su deficit od 1,133 milijarde eura, u odnosu na deficit od 1,397 milijardi eura u aprilu prošle godine, prenosi portal Keep talking Greece.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...