NEVJEROVATNO: Ministar zdravlja SAD-a otkrio da Donald Trump ne nosi masku zbog "jedinstvene okolnosti"...

Ministar zdravlja SAD-a Alex Azar rekao je da su "jedinstvene okolnosti" predsjednika Donalda Trumpa razlog što ne nosi masku, čak i dok vlada nagovara ljude da to čine, javlja AP.

  • Svijet

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Govoreći o porastu broja slučajeva koronavirusa u nekim državama, Azar je rekao da ljudi "moraju preuzeti odgovornost za ponašanje" fizičkim distanciranjem i, ako je moguće, noseći maske, prenosi Tanjug.

Ministar je naveo i da Trump ne mora da slijedi upute vlastite administracije, jer se, kako je rekao, kao vođa slobodnog svijeta redovno testira i nalazi se u "vrlo različitim okolnostima nego drugi ljudi".

Azar je odbio da kaže da li je ikada tražio od Trumpa da stavi masku.

Trump izuzet iz odluke

Početkom apila, kada je objavio novu preporuku federalnih zdravstvenih vlasti da građani nose maske na javnim mjestima, Trump je izuzeo sebe iz te odluke, otvoreno poručivši da on tu preporuku neće poštovati.

Kako je rekao tada, jednostavno ne može sebe da zamisli sa maskom na licu dok iz Ovalnog kabineta Bijele kuće razgovara sa svjetskim liderima.

"To je preporuka, oni to preporučuju. Ja, jednostavno, neću da je nosim", bio je odlučan predsjednik SAD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...