IAKO ZVUČI NESTVARNO: U maju u BiH zabilježen pad potrošačkih cijena, ovi artikli su najviše pojeftinili...

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene indeksom potrošačkih cijena, u maju u odnosu na prethodni mjesec ove godine, u prosjeku su zabilježile pad za 0,8 posto

  • Društvo

  • 29. Jun. 2020  29. Jun. 2020

  • 0

Alkoholna pića i duhan u prosjeku su skuplji za 0,2 posto, obrazovanje za 0,1 posto, te ostala dobra i usluge za 0,2 posto u maju u odnosu na prethodni mjesec ove godine. U tom periodu hrana i bezalkoholna pića, te odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za po 0,5 posto, stanovanje i režijski troškovi 0,9 posto, namještaj i kućanski aparati za 0,7 posto, te prijevoz za 3,7 posto.

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, na godišnjem nivou, u maju ove u odnosu na maj prošle godine, u prosjeku je zabilježen pad nivoa cijena od 2,1 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...