DR. PREDRAG KON ŠOKIRAO BEOGRAĐANE: "Svi smo možda zaraženi..."

- Situacija je takva da svakoga možete smatrati zaraznim i mi nemamo način da to drugačije posmatramo - rekao je Kon.

  • Mini market

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

- Organizatori svih okupljanja direktno su odgovorni za provođenje mjera. Situacija je takva da svakoga možete smatrati zaraznim i mi nemamo način da to drugačije posmatramo - izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje virusa Covid-19, dr. Predrag Kon.

On je za RTS-a rekao da će Krizni štab razmatrati odluku o eventualnoj zabrani okupljanja, ali da ne zna hoće li takva odluka biti donesena, jer bi to značilo "ekonomsko propadanje za 20.000 zaposlenih u noćnim klubovima".

Printscreen/YoutubePrintscreen/YouTube

Kon je rekao da je epidemiološka slika u Beogradu nepovoljna, jer je u nekim Covid-ambulantama pozitivno 85 odsto ispitanih, što znači da je aktivnost virusa visoka, a takva će biti bar još sedam dana.

- Situacija je takva da svakoga možete smatrati zaraznim i mi nemamo način da to drugačije posmatramo - rekao je Kon.

Osim maske i distance, kaže on, ništa drugo nije potrebno u borbi protiv korone, jer ukoliko svi nose zaštitne maske, zaštita je 99 posto, a ukoliko maske u zatvorenom prostoru nose samo neki, ta zaštita je mnogo manja i može da opadne na 30 posto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...