ALARMI OSTALI AKTIVIRANI: U Zvorniku 83 osobe zaražene koronom

"Na području Zvornika u posljednja 24 časa na virus korona pozitivna su još četiri lica, a ukupno su zaražene 83 osobe", izjavio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

  • Vijesti

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Stevanović je na konferenciji za novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije rekao da je, imajući u vidu ove podatke, epidemiološka situacija na području grada alarmantna.

"Ako želimo da sačuvamo otvorene granice na Drini, živote naših ljudi, radna mjesta, funkcionisanje uopšte na ovim prostorima, moramo se ponašati odgovornije", naglasio je Stevanović.

Prema njegovim riječima, odlasci širom regiona na razne skupove, prijeme, priredbe, u razne klubove te, nakon neodgovornog ponašanja, povratak u svoju sredinu, donosi ove rezultate - 83 pozitivne osobe na koronavirus.

"U ozbiljnom smo problemu, skoro su popunjeni kapaciteti kovid-odjeljenja u Opštoj bolnici Zvornik. Može se desiti da ćemo vrlo brzo doći u situaciju da nećemo imati gdje da smjestimo one kojima bude potrebno bolničko liječenje", upozorio je gradonačelnik Zvornika.

On je naglasio da će inspekcijski organi Gradske uprave, piše Srna, od danas krenuti na teren, obilazit će sve lokale, ustanove u kojima boravi više ljudi u zatvorenom prostoru te kontrolisati obavezno nošenje maski, mjerenje temperature na ulasku u objekte, kao i druge mjere koje su na snazi.

Stevanović je najavio da će, u zavisnosti od epidemiološke situacije, biti ponovo otvoren karantin u fiskulturnoj sali osnovne škole u Karakaju za pacijente koji su pozitivni na koronavirus, a nemaju uslove za kućnu izolaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...