PREDSJEDNIK STRANKE U HRVATSKOJ NESVJESNO PONUDIO ORIGINALAN SLOGAN: "HDZ-u i digitalnim toplomjerima ne može se vjerovati"

"Jedini relevantan toplomjer je onaj živin, gdje mjerenje traje pet minuta."

  • Regija

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da je jedno od pitanja izbora u Hrvatskoj kako sankcionirati kršenje predizborne šutnje, piše Hina. 

"Imamo kandidate koji su nositelji lista u 10. i šestoj izbornoj jedinici koji su unaprijed najavili da za njih radi funkcije ne vrijedi predizborna šutnja", osudio je, aludirajući na članove Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministre u Vladi Republike Hrvatske Davora Božinovića i Vilija Beroša. 

"Mislim da za to trebaju postojati kazne, ali isto tako sam uvjeren da će ih kazniti ljudi koji će svi to vidjeti, to inzistiranje na kršenju zakona, da zakoni vrijede za sve osim za HDZ-ovce. Uvjeren sam da će im najveća kazna doći u nedjelju, kada vide debakl na izborima", poručio je Beljak.

Što se tiče preporuka DIP-a i regularnosti izbora, ustvrdio je da građanima niko ne može oduzeti njihovo biračko pravo, koje je zagarantovano Ustavom.

"Siguran sam da oni koji su zaraženi i u samoizolaciji ni neće izaći na izbore, ali oni koji imaju temperaturu 37,2 - ne znači da su zaraženi", ustvrdio je, upitavši ko može garantirati da su dobro baždareni svi toplomjeri.

"Osim toga, jedini relevantan toplomjer je onaj živin, gdje mjerenje traje pet minuta. Njemu se može vjerovati, a ovima digitalnima, njima se vjeruje kao i HDZ-u, dakle ništa", ocijenio je Beljak. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...