NAČISTO POLUDJELA: Supruga ubola muža nožem zbog fotografija u mobitelu, sve je počelo svađom...

Njoj su istovremeno izrečene i obje hitne mjere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici koje podrazumijevaju udaljenje iz porodičnog stana i jednomjesečnu zabranu prilaska i komunikacije sa suprugom.

  • Hronika

  • 02. Jul. 2020  02. Jul. 2020

  • 0

Protiv Nišlijke stare 52 godine biće podnesena krivična prijava za nasilje u porodici u redovnom postupku jer je u toku svađe pedesetdevetogodišnjeg muža ubola nožem u ruku.

Njoj su istovremeno izrečene i obje hitne mjere predviđene Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici koje podrazumijevaju udaljenje iz porodičnog stana i jednomjesečnu zabranu prilaska i komunikacije sa suprugom.

Kako nezvanično saznaje Blic, do svađe supružnika i bizarnog slučaja nasilja u porodici došlo je 29. juna uveče zbog - fotografija u mobilnom telefonu!?

"Njen suprug se bavi planinarenjem i pet dana je bio odsutan od kuće. Kada je došao kući, počela je rasprava sa ženom oko nekih fotografija iz mobilnog telefona koje je ona tražila da mu pokaže. U toku svađe, žena je počela da vadi noževe iz kuhinjskog elementa i da ih baca po podu. Međutim, jednim nožem ga je ubola u šaku lijeve ruke. Nakon toga izašla je iz stana napolje", kaže izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, povrijeđeni muž je obavijestio policiju koja je pozvala njegovu suprugu i sa njom obavila razgovor u stanici policije, nakon čega će protiv nje biti pokrenute mjere koje zakon propisuje - podnošenje krivične prijave za nasilje u porodici, udaljenje iz stana i zabrana prilaska.

U niškoj policiji potvrđeno je samo da im je događaj prijavljen i da je o sučaju obaviješteno nadležno tužilaštvo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...