ERDOGAN U AKCIJI: Turska poslala medicinsku pomoć Sandžaku

Vojni transportni avion sa medicinskom pomoći koja će danas biti isporučena u Srbiju, poletio je danas iz Ankare.

  • Vijesti

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Turska nastavlja pomagati zemljama pogođenim pandemijom koronavirusa.

Prema nalogu predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, iz Turske je u Srbiju jutros poslana pomoć koja se sastoji od zaštitnih maski, respiratora turske proizvodnje, nosila, vizira i naočara.

Medicinske potrepštine koje je osiguralo Ministarstvo zdravlja Turske, danas su u vojni avion tipa A 400M Turskih oružanih snaga (TSK) utovarene na aerodromu Etimesgut u Ankari.

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić ranije je predsjedniku Turske Erdoganu, zbog pogoršane situacije u Sandžaku, uputila pismo sa pozivom za pomoć.

Turska je, odgovarajući na poziv, odlučila pomoći, posebno Sandžaku, gdje je u posljednje vrijeme situacija bila sve teža zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom i gdje nedostaje i medicinskog materijala, opreme, ali i osoblja.

Osim Srbiji, Turska je 8. juna 2020. godine uputila pomoć u pet zemalja regije, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...