KOMŠIĆ RUSKOM AMBASADORU REKAO DOSTA: Šta se on petlja...

Poruka ambasadora Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini kojom iskazuje nepoštivanje odluka institucija države Bosne i Hercegovine, a koje su donesene potpunim konsenzusom, u kontinuitetu od najmanje deset godina, loša je i nediplomatska poruka...

  • Politika

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 4

Stoji ovo u reakciji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"Takav agresivan pristup Ruske Federacije i atak na ono što je država Bosna i Hercegovina kroz svoje zakone i odluke definirala, upravo daje Senatu SAD-a za pravo kada se tvrdi da Rusija ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine", navodi Komšić te dodaje:

"S tim u vezi, smatram da moramo biti naročito oprezni kada je riječ o destruktivnoj ulozi Rusije na ovim prostorima, jer poruke koje šalje ambasador Rusije, nisu nimalo bezazlene."

Komšić dodaje da ono što je možda i dobro jeste to što danas mnogi u BiH to uviđaju, a ranije su osuđivali svakoga ko bi pokušao skrenuti pažnju na to. "Ambasador Ivancov možda misli da može u BiH voditi agresivnu antizapadnu, antidemokratsku politiku, kako to njegova zemlja radi u Srbiji, kako to sada rade u Crnoj Gori pokušavajući da je destabiliziraju i kako su pokušavali u Sjevernoj Makedoniji, ali ga podsjećam da je on samo diplomat jedne strane države na tlu nezavisne i suverene Bosne i Hercegovine", navodi Komšić i zaključuje: "Njega ne bi trebalo da se tiču NATO integracije Bosne i Hercegovine niti ima šta da komentira odluke koje su donijela naša najviša zakonodavna tijela."

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...