HOĆE LI GRAĐANI SARAJEVA KONAČNO IMATI BOLJI PRIJEVOZ: Formira se tim za restrukturiranje GRAS-a

Sastanak je inicirao premijer Nenadić kako bi se odredili budući koraci djelovanja radi unapređenja korporativnog upravljanja i efikasnijeg rada ovog preduzeća.

  • Ekonomija

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar finansija Jasmin Halebić održali su sastanak sa predstavnicima KJKP GRAS o restrukturiranju ovog preduzeća. Sastanku su prisustvovali v. d. direktora GRAS-a Almir Ahmetspahić te rukovodilac Sektora za razvoj Mustafa Mehanović, kao i predstavnici Sindikata u ovom preduzeću Amir Muminović i Adnan Himzanija.

Sastanak je inicirao premijer Nenadić kako bi se odredili budući koraci djelovanja radi unapređenja korporativnog upravljanja i efikasnijeg rada ovog preduzeća, za šta su interes iskazali svi učesnici današnjeg sastanka.

Kako je dogovoreno, formirat će se tim predstavnika Vlade i GRAS-a koji će voditi razgovore u vezi s reorganizacijom i restrukturiranjem ovog preduzeća, saopćeno je iz Ministarstva finansija KS.

Zajednički je stav da su promjene neminovne, a to su pokazale i analize organizacije i poslovanja ovog preduzeća, sadržane u Programu restrukturiranja koji je britanska konsultantska kuća “PricewaterhouseCoopers” (PwC) izradila na zahtjev Vlade KS.

"Plan je da odredimo na koji način ćemo voditi pregovarački proces, ko će sudjelovati u pregovorima, kad oni počinju, kojim redoslijedom ćemo delegirati pitanja, koje dokumente trebamo uzeti u obzir te kada možemo planirati završetak rada", naveo je, između ostalog, premijer Nenadić te je zatražio od predstavnika GRAS-a da Vladi dostave spisak članova tima iz ovog preduzeća kako bi što prije počeli pregovore.

Ministar Kalem istaknuo je da će se s upravom preduzeća i predstavnicima Sindikata tražiti najbolja rješenja, uz puno uvažavanje prava i interesa uposlenika.

Kazao je da je ovo dio plana usmjerenog ka unapređenju javnog gradskog prijevoza i boljoj usluzi građanima te da Vlada paralelno radi na tome i kroz realizaciju novih projekata, kao što su obnova tramvajske pruge te nabavka novih tramvaja i trolejbusa, ukupne vrijednosti od 65 miliona eura, za koje je u toku tenderska procedura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...