SKANDAL U SEMBERIJI: Bijeljinski ljekari prijete novinarima - "Doći ćete u naše ruke!"

- Da li se, možda, urednik ili novinar BN TV-a zapitao kome će se javiti ako doživi infarkt ili mu pukne nešto u stomaku?

  • Politika

  • 04. Jul. 2020  04. Jul. 2020

  • 0

- Nakon tekstova TV BN o dešavanjima u Bijeljini, oglasiše se i neki ljekari koji pogaziše ono najsvetije u medicini, Hipokratovu zakletvu i uputiše otvorenu prijetnju novinarima naše kuća, i to sve zbog istinitih činjenica, koje su vezane za najnovije žarište virusa korona u Bijeljini - poručuju iz ove TV kuće.

Tako je izvjesni doktor Dragan Vanovac iz Njemačke na Facebook profilu komentarisao objavljene vijesti iz Bijeljine i uputio otvorenu prijetnju, pogazivši Hipokratovu zakletvu, a što su podržale neke njegove kolege, doktori, iz Bijeljine, što je BN TV zabilježio i što će uputiti doktorskoj komori, ali i ostalim nadležnim institucijama.

Prijetnja napisana na Facebook profilu doktora Vanovca glasi: 

- Da li se, možda, urednik ili novinar BN TV-a zapitao kome će se javiti ako doživi infarkt ili mu pukne nešto u stomaku?

alt

Podršku napisanom statusu na Facebook profilu, koji je naknadno doktor Vanovac uklonio kada je vidio šta je uradio, pružio mu je i izvjesni dr. Janjčić, kao i još neke kolege doktori iz Bijeljine, koji, također, zaboraviše ono najsvetije u medicini, Hipokratovu zakletvu, koja ih obavezuje da, bez obzira na bilo kakave razlike, moraju pružiti zdravstvenu uslugu svakom pacijentu ukoliko se za to ukaže prilika.

Tako je izvjesna doktorka Olja Divljan napisala uz odobravanje doktoru Vanovcu:  

- Oni se, možda, uzdaju u otvorene granice, ali nekom su nakada i Dvorovi predaleko... 

alt

- Kao što je obaveza ljekara da liječe pacijente, tako je i naša, novinara, da o onome što se dešava obavješavamo ljude na istinit i profesionalan način, što smo učinili i u posljednjem slučaju kada je u pitanju epidemiološka slika našeg grada.

Potpuno je jasno da je neke zaboljela istina i činjenice koje smo iznijeli, da su upravo ljekari, koji treba da su primjer, svojim neodgovornim ponašanjem prouzrokovali da u Bijeljini bude novo najveće žarište virusa korona u Republici Srpskoj - poručuju iz TV BN.

Podsjetimo da je nedavno u Bijeljni održana fudbalska utakmica između ekipa koje su činili zdravstveni radnici i da je među publikom najviše bilo njih, kao i na zabavi održanoj nakon toga u jednom ugostiteljskom objektu.

Prema dostupnim informacija, u posljednja dva dana 19 zdravstvenih radnika je van stroja zdravstvenog sektora u Bijeljini, jer su zaraženi koronavirusom.

A kakvi su ljudi i humanisti ti doktori, sami se otkriše, gdje otvoreno priznaše da imaju dvostruke aršine kada su u pitanju pacijenti. Znači, liječiće i pružati pomoć onima koji im se sviđaju, a ostali mogu i da, po onoj narodnoj, krepaju, stoji u saopštenju BN TV-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...