DOBRODOŠLICA ZA DRAGOG GOSTA: MUHAMED AJANOVIĆ, omiljeni Tegeltijin zubar, u Tužilaštvo BiH ušao na VIP ulaz da bi dao izjavu o snimku njega i OLEGA ČAVKE

Ocjena Milana Tegeltije, predsjednika Viskog sudskog i tužiteljskog vijeća, data tokom gostovanja na Face TV-u, da je objavljivanje snimka razgovora njegovog prijatelja Muhameda Ajanovića, dekana Stomatološkog fakulteta, i Olega Čavke, državnog tužitelja, "krivično djelo", bila je, naravno, jasan signal Tužiteljstvu BiH da se uključi u istraživanje tog "zlodjela".

  • Mini market

  • 06. Jul. 2020  06. Jul. 2020

  • 0

Tako, kao što je poznato, funkcionira pravosuđe u BiH: Tegeltija -okom, a Gordana Tadić, glavna tužiteljica, skokom. Tako je bilo i nakon objavljvanja famoznog snimka "Potkivanje" s Tegeltijom u jednoj od zapaženijih rola, kada je Tužiteljstvo BiH krivicu tražilo u onima koji su snimali i objavili taj skandal, a ne u njegovim pravim akterima, sudionicima u korupcijskoj blamaži

Gordana Tadić odmah je zadužila svoju najnoviju favoritkinju među tužielji(ca)ma Vedranu Mijović da postupi po naređenju i istraži okolnosti u vezi sa slučajem snimka susreta tužitelja Olega Čavke i zubara Muhameda Ajanovića. Podsjetimo, u kratkom videosnimku koji je objavio poral "Slobodna Bosna", Ajanović informira državnog tužitelja Čavku da mu je, čim je čuo "da mu ženu slušaju", dojavio tu informaciju. Muhamed Ajanović boravio je u petak, 3. jula, u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Dekan Stomatološkog fakulteta, a u slobodno vrijeme najbolji prijatelj Milana Tegeltije i kafanski informator državnih tužitelja, imao je, kako i priliči, specijalan tretman i status: na izričit zahtjev Gordane Tadić, Ajanović je u zgradu Tužiteljstva BiH ušao na specijalni, takozvani VIP ulaz, rezerviran za ugledne i posebno drage goste i posjetitelje. 

U zgradu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Muhamed Ajanović, neformalni vladar iz sjene bosanskohercegovačkim pravosuđem, ušao je u 12 časova, a iz nje je izašao u 13.45, nakon izjave koju je dao tužiteljici Vedrani Mijović. Da podsjetimo, tužiteljica Mijović je kćerka Slavka Jovičića Slavuja, dugogodišnjeg poslanika Dodikovog SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine. U javnosti se "proslavila" nakon podizanja optužnice protiv Dragana Mektića, aktuelnog poslanika u Parlamentu BiH i bivšeg državnog ministra sigurnosti i najžešćeg kritičara rada VSTV-a i Tužiteljstva  BiH.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...