TRAGEDIJA NA KOSOVU: Poginuo američki vojnik; Ministarstvo odbrane SAD-a objavilo...

Trenutno manje od 4.000 vojnika, od kojih je oko 640 iz SAD-a, služi na Kosovu, u misiji koju predvodi NATO.

  • Hronika

  • 07. Jul. 2020  07. Jul. 2020

  • 0

Američko Ministarstvo odbrane saopćilo je da je 20-godišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.

Prema izvještaju, vojnik Alexander Blake Klass iz Willamine, američka savezna država Oregon, stradao je 4. jula u kampu Novo Selo kod Vučitrna u incidentu koji nije bio dio oružane akcije, prenosi Tanjug pozivajući se na Glas Amerike (VoA).

Istraga o incidentu

Ministarstvo odbrane objavilo je da se incident istražuje, ali nije objavilo detalje o smrti pripadnika Nacionalne garde Oregona, čija je jedinica stigla na Kosovo početkom marta ove godine.

Trenutno manje od 4.000 vojnika, od kojih je oko 640 iz SAD-a, služi na Kosovu, u misiji koju predvodi NATO.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...