AKO STE LJUBITELJ, ALI I AKO NISTE: Napravite džigericu na venecijanski način...

Ako niste ljubitelj džigerice, ovaj recept natjerat će vas da promijenite mišljenje, a ako se džigerica često nalazi na vašem stolu, onda isprobajte ovaj recept.

  • Gastro

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 kg teleće džigerice

4 velika luka

4 čehna bijelog kuka

3 lista lovora

1 mrkva

400 ml bijelog vina

500 ml vode

2 kašike prezle

so

biber

PRIPREMA:

1. Luk i mrkvu tanko izrezati pa dinstati zajedno s bijelim lukom.

2. Džigericu izrezati na trake pa dodati luku.

3. Dodati lovorov list i dinstati oko 15 minuta.

4. Naspite bijelo vino i kuhajte dok ne ispari alkohol.

5. Dodajte vodu i 2 kašike prezle da biste dobili gušći sos.

6. Kuhajte oko 30 minuta dok džigerica ne omekša. 

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...