"PADA NAM BOOKING": Direktor Hrvatske udruge turizma zakukao, traži oštrije mjere prema građanima naše države

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, koja okuplja najveće hotelijere u Hrvatskoj, govorio je za Index.hr o stanju u turizmu u susjedstvu.

  • Ekonomija

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 1

On je upozorio da Hrvatska pod hitno treba pooštriti mjere sa susjednim državama koje nisu članice EU, a imaju jako lošu epidemiološku sliku, jer svakim novozaraženim u Hrvatskoj pada booking.

“Unatoč objektivnoj bojazni oko toka ove turističke sezone, turističke brojke koje smo uspjeli ostvariti krajem juna i početkom jula daju nam razlog za optimizam, ali sa zadrškom. U julu smo u prvih osam dana na razini 51,79 posto turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu, kao i na 44,39 posto turističkih dolazaka. To možemo smatrati dobrim rezultatom u ovim okolnostima i sigurno je rezultat koji bi svi u turizmu potpisali prije samo mjesec dana, kada su očekivanja bila puno skromnija. To je rezultat, prije svega, kvalitetne epidemiološke situacije zbog koje smo se i mogli prvi u Evropi turistički otvoriti. Pored toga, svjedoci smo da državljani susjednih zemalja s lošijom epidemiološkom situacijom svojim dolaskom, koji u pravilu nemaju veze s turizmom, iniciraju nove slučajeve zaraze. Ne smijemo dopustiti da neodgovornost pojedinaca, bilo naših ili stranih državljana, ugrozi nastavak turističke sezone, a samim time i gospodarski oporavak i standard svih građana”, rekao je Ostojić.

Objasnio je i zašto mjere moraju biti pooštrene. “Moramo pooštriti mjere prema susjednim zemljama jer svaki rast broja zaraženih nam ruši booking. Moramo održati percepciju Hrvatske kao sigurne destinacije i stoga su nam nužne oštrije mjere. A drugo, moramo aktivno upravljati komunikacijom naše epidemiološke situacije, jer imamo priliku vidjeti da se u situaciji velikog medijskog interesa i pojačanih tenzija, brojke često neobjektivno interpretiraju, što stvara krivu percepciju”, zaključio je Ostojić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...