KRIJUMČAR IZ PRIJEDORA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Podignuta optužnica zbog krijumčarenja migranata, da nije bilo policajaca iz Bihaća…

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Ostoje Prpoša (1952), državljanina BiH, zbog sumnje da je nezakonito transportirao ilegalne migrante, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  • Hronika

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

“Optuženi se tereti da je na području Prijedora, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, preuzeo državljane Sirije, za koje je znao da se radio o krijumčarenim osobama i koje ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak i kretanje u Bosni i Hercegovini, s namjerom da ih preveze na područje Bihaća radi daljnjeg odlaska prema zemljama EU”, navodi se u saopćenju.

U izvršenju krivičnog djela optuženog su otkrili i spriječili službenici MUP-a USK, koji su zaustavili vozilo kojim je upravljao, otkrili ilegalne migrante, koje su predali Službi za poslove sa strancima BiH, a od optuženog uzeli novac, koji je prethodno dobio od krijumčarenih osoba.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...